2010-03-19 13:00:38• hírek • Tóth Klarissz

A spirulina gyógyhatásai

A stresszes mindennapok közepette egyre többen törekednek arra, hogy egészségük védelme érdekében tudatosan táplálkozzanak.

Amennyiben az étkezések alkalmával nem sikerül a szervezetbe megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot bevinni, táplálékkiegészítőkhöz folyamodunk. Ilyen többek között a sokak által használt spirulina, ami nem más, mint egy kék-zöld algafajta. Az egyoldalú táplálkozás következtében szervezetünk veszít természetes védekező képességéből, így jóval könnyebben megbetegszünk. A spirulináról úgy tartják, hogy a természet egyik csodaszere, mivel csodákat művel a szervezetben. Ráadásul nem csak az egészségre, hanem a szépségre is jótékonyan hat, mivel a bőrt is megszépíti.

Az ismert algafajták közül a spirulina tartalmazza a legtöbb vitamint, proteint és aminosavat, cinkben, magnéziumban, foszforban, szelénben és vasban rendkívül gazdag. A spirulinának általános tisztító és méregtelenítő hatása van. A szépségiparban előszeretettel alkalmazzák a spirulinás testpakolást: a benne található proteineken kívül jelentős mikro- és makroelemeket is tartalmaz, melyek meggátolják a bőr ráncosodását és idő előtti öregedését. A problémás bőr kezelésére is alkalmas, regenerálja a bőr kötőszövetét, csökkenti a bőrgyulladást, hatására a bőr visszanyeri rugalmasságát.

A létfontosságú vitaminokon kívül mintegy 286 olyan aktív hatóanyagot tartalmaz, melyek növelik a szervezet stresszel szembeni ellenállását. A sárgarépánál tízszer nagyobb béta-karotin tartalommal rendelkezik, ezáltal jelentősen hozzájárul a szervezet ellenálló képességének erősítéséhez. Gyulladáscsökkentő hatásán kívül, segít a testben felhalmozódott méreganyagok kiürítésében. A közfelfogással ellentétben nem minősül fogyókúrás szernek, vagyis nem fogyaszt. Annyiban segíti a fogyókúra sikerességét, hogy a benne fellelhető proteinek csökkentik az étvágyat és fokozzák az anyagcserét. Kapszula vagy por formájában fogyasztva számtalan egészségi problémát orvosol.

Gyógyhatásai:

  • kiüríti a szervezetben felhalmozódott mérgező anyagokat, koleszterinszint csökkentő

  • optimalizálja a zsírsavszintet, felfrissíti a szervezetet

  • magas E-vitamin tartalmának köszönhetően késlelteti az öregedés folyamatát

  • antioxidáns hatású, segítségével megelőzhető a sterilitás is

  • jótékony hatással van a látásra, cukorbetegeknél elősegíti a gyógyulás folyamatát

  • gyógyszeres kezelés esetén védelmet nyújt a vesének a tabletták mellékhatásaival szemben

  • serkenti a memóriát és vashiányos vérszegénység ellen is kitűnő

  • magas tejsavbacilus tartalmának köszönhetően helyreállítja a bélflórát

  • nem utolsó sorban pedig megelőzi a daganatos sejtek kialakulását.


    A spirulina segít a szervezetben felhalmozódott méreganyagok kiürítésében

    A spirulina segít a szervezetben felhalmozódott méreganyagok kiürítésében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: